Thuishulp gebruikt medisch mondkapje

16 februari 2021

Elke week staan de persoonlijke beschermingsmiddelen voor onze thuishulpen op de agenda. Een stoffen mondmasker is eerder aan ze verstrekt, maar we vinden het nu verstandig dat ze medische mondmaskers gaan gebruiken.

Alle hulpen krijgen deze week een doos mondkapjes met instructies thuis bezorgd. Het is vanaf dan de bedoeling dat de thuishulp altijd zo’n mondkapje draagt als hij of zij bij de klant over de vloer is. Wij sluiten met deze beslissing aan bij het landelijke beleid.

Het dragen van dit medische masker is voor de bescherming van zowel de klant als voor de veiligheid van de thuishulp. Als iemand achteraf toch corona blijkt te hebben, is de ander voldoende beschermd geweest tegen COVID-19 en zijn verdere maatregelen niet nodig.

We verwachten dat de thuishulp van binnenstappen tot vertrek bij elke klant een medisch mondkapje draagt, op de juiste manier. In de doos zitten mondkapjes type IIR die meer bescherming bieden dan de ‘gewone’ mondkapjes. Ze zijn 3-laags, filteren voor 98% en laten geen spetters door. 

Natuurlijk moet je ook met mondkapje 1,5 meter afstand houden en het liefst is de klant in een andere ruimte dan de thuishulp. En blijf natuurlijk de handen wassen of desinfecteren!