Cordaan lanceert webshop voor Dienst Thuis

1 april 2015

Tegen gesubsidieerd tarief kunnen inwoners  van Amsterdam vanaf vandaag Dienst Thuis aanschaffen. Dienst Thuis wordt aangeboden door Cordaan Thuisdiensten. Hulpbehoevenden kunnen met deze dienst gebruik maken van hulp in en om het huis, ontspanning, gezelschap en nog veel meer. 

Voor de burger zijn de kosten slechts € 10,- per uur. De gemeente betaalt de resterende € 12,50. Het pakket diensten is er op gericht het dagelijks leven thuis te verlichten. Via de webshop van Cordaan Thuisdiensten, www.dienstthuis.nl, is de Dienst Thuis te koop.

Voor Cordaan is dit een eerste stap om te komen tot een serviceorganisatie. Doel is de burger te ondersteunen in het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Het is een alternatief voor de bezuiniging die heeft plaatsgevonden op de hulp bij het huishouden.

Voor Dienst Thuis komen mensen in aanmerking met een WMO-beschikking of zorgindicatie. Bovendien kunnen alle Amsterdammers vanaf 70 jaar er gebruik van maken, evenals mantelzorgers. Voorwaarde is wel een inschrijving in de gemeente Amsterdam.