De Thuiszorgman lapt ramen van Fietje (90)

4 augustus 2015

Vanaf vandaag staat deel 1 van De Thuiszorgman online op npo3lab.nl . Fietje (90), een ras Amsterdamse, is de hoofdpersoon. Na het overlijden van haar man is zij alleen achtergebleven. Ze voelt zich nog altijd buurtkoningin in haar "straatje uit duizenden" midden in de Jordaan. Thuiszorgman Miguel Narings van Cordaan lapt de ramen van haar woning. Onderwijl praten zij over gebeurtenissen uit het dagelijks leven.

de thuizorgman, vpro, tv lab

Hoe voelt het om afhankelijk te zijn van anderen? Wat gebeurt er met je als je leven kleiner is geworden en je niet meer alles kan doen wat je graag wilt? Waar word je gelukkig van? Dat zijn de vragen die de Thuiszorgman Miguel met zijn cliënten bespreekt. De serie maakt klip en klaar duidelijk het nut, de noodzaak en onmisbaarheid van deze vorm van thuiszorg.

Miguel Narings droomde altijd over een toekomst als documentairemaker. Maar het leven van een ZZP'er is niet altijd makkelijk. Dus ging hij op zoek naar een 9-tot-5 baan. Hij wilde betrokken zijn bij de maatschappij en iets betekenen voor anderen. Zo belandt hij in de thuiszorg bij Cordaan. Kim Brand, een jonge documentairemaker met een voorliefde voor maatschappelijk betrokken documentaires, kwam met hem in contact. Ze zag direct een serie voor zich met Miguel en zijn cliënten.

Donderdag 6 augustus a.s. komt deel 2 online. Dan bezoekt De Thuiszorgman ex-scherpschutter Rogier (40).

www.cordaanthuisdiensten.nl
npo3lab.nl
youtube