Uw thuishulp

Het verhaal van Annemarie

12/10/2021
Delen via \a\a

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee.

Soms doe je gewoon je werk als thuishulp. Maar vaak genoeg kom je na een dag thuis en is het eerste wat je zegt: ‘Wat ik vandáág toch weer heb meegemaakt!’ Want ja, er gebeurt nogal eens wat in het leven van een thuishulp. Je komt immers niet alleen maar over de vloer bij een klant. Je staat vaak heel dicht bij het privéleven van onze klanten. Je hoort en ziet veel. In veel gevallen deel je soms lief en leed. Lees vandaag het verhaal van Annemarie.

1%20Eerlijke%20dieven.png

Eerlijke dieven

Samen met mijn collega ging ik wekelijks naar een nieuwe klant. Hij zorgde slecht voor zichzelf. Het was een huishouden van Jan Steen. In het verleden had hij al meerdere hulpverleners de deur gewezen. Het was voor ons een uitdaging om er aan de slag te gaan. Na een van onze eerste diensten belde meneer naar de servicedesk. Hij was woedend: mijn collega en ik werden beschuldigd van diefstal van onder andere een horloge en een schilderij.

Bewijzen kon hij het echter niet. Samen met mijn collega ben ik weer vol goede moed naar meneer toe gegaan. Het horloge vonden we tijdens het verschonen van het bed terug. En het schilderij? Dat hing gewoon nog aan de muur. Langzaam wonnen we het vertrouwen van meneer. Onze hulp werd steeds meer gewaardeerd. Iedere week maakten we in de airfryer een broodje kroket voor hem klaar. Wat kon hij hiervan genieten! Na een aantal maanden was er voor meneer plaats in een verzorgingshuis. Hij is er liefdevol opgevangen.

Annemarie

Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Cordaan Thuisdiensten ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.