Het verhaal van Sabrina

22 februari 2022

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee. Lees vandaag het verhaal van Sabrina.

Puzzelen als thuishulp

Ik werk bij een mevrouw die het superleuk vindt om te puzzelen. Van haar kleinkinderen had ze een puzzel gekregen met hun foto erop. Vol enthousiasme was er eraan begonnen. Elke week als ik kwam was ze een stukje verder.

Af en toe hielp ik haar mee met de puzzel. Maar het was een moeilijke puzzel, met veel dezelfde stukjes. Ze was er een beetje klaar mee zei ze, het lukte maar niet. Als ik klaar was met mijn werkzaamheden zou ik wel even gezellig komen puzzelen.

Ik keek over de puzzel heen en meteen viel me op dat er iets niet klopte. Het bleek dat er een aantal puzzelstukjes helemaal niet goed zaten. Die heb ik eruit gehaald en op de goede plek gelegd. En ja hoor, steeds meer puzzelstukjes bleken te passen. Mevrouw begon te glunderen. ‘Yes’ riep ze. We hebben samen een heel stuk gemaakt en ze is er nu bijna. ‘Super bedankt’, zei ze met een brede lach en twinkelende ogen.

Sabrina

Een verhaal uit: Verhalen van een thuishulp, een boekje voor en door thuishulpen, uitgegeven door Cordaan Thuisdiensten ter gelegenheid van de Dag van de Thuiszorg, 2021.