Verhalen van een thuishulp

24 juni 2021

Als thuishulp maak je nogal eens wat mee. Soms best moeilijke zaken, maar ook heel leuke en ontroerende dingen. En soms zelfs echte avonturen! Lees deze bijzondere herinnering van thuishulp Chantal. 

Ons werk is elke dag weer anders. Ook de klanten zijn natuurlijk anders, wat het werk leuk maakt. Sommige klanten blijven je altijd bij om de dingen die ze doen of zeggen. Zo ook een mevrouw waar ik elke week kwam, die dementerend was. Het was een schat van een vrouw.

Elke week als ik aanbelde, deed ze open en zei: ‘Ik zat net aan jou te denken en dan bel je aan!’ Ik antwoordde dan elke week weer dat we telepathie hadden.

Door haar dementie wisselde ze vaak van humeur. Dat ging van boos naar verdrietig. Ze had mij weleens verteld dat ze van dansen hield. Dus ik bedacht haar op te vrolijken door muziek op te zetten. En dat werkte! Ze danste en zong dan midden in de woonkamer. Ondertussen deed ik mijn werk.

Voortaan zette ik elke week muziek op en zongen we luidkeels ‘het was aan de Costa del Sol’. Ik moest natuurlijk wel meezingen van haar! Helaas is ze twee jaar geleden overleden. Maar als ik het nummer ’t Was Aan de Costa del Sol’ van de Zangeres Zonder Naam hoor moet ik nog altijd aan haar denken.

Chantal