Tips voor een schoon en veilig huis

1 juli 2021

Citroenen zijn niet alleen heerlijk in een sapje of in de pasta. Nee, ook in het huishouden is deze handige vrucht heel bruikbaar. Lees hier vier zure tips!

4 keer schoon met citroen!


1. Ga gele oksels in een shirt te lijf
Heeft u gele vlekken bij de oksels in een licht gekleurd T-shirt of trui? Door met de helft van een doorgesneden citroen over de plek te gaan, weekt u de vlek. Een goede beurt in de wasmachine en uw witte shirt is weer als nieuw.

2. Weg met kalk in de gootsteen
Last van kalkaanslag in de gootsteen of is de douchekop helemaal verkalkt? Wrijf dan voorzichtig met een halve citroen over de kalkaanslag, zodat ieder plekje ingesmeerd is. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel vervolgens de kalk met heet water weg. U zult zien dat alles weer glimt en blinkt.

3. En schoon zijn die aangekoekte pannen!
Pers het sap uit een hele citroen en doe dit samen met een laagje water in de aangekoekte pan. Zet de pan op het vuur en breng het water zachtjes aan de kook. De aangekoekte laag op de bodem van de pan verdwijnt als sneeuw voor de zon.

4. Vieze snijplank wordt weer als nieuw
In een snijplank blijven vaak etensresten achter. Wrijf met een citroen stevig over het oppervlak van de snijplank. Wrijf alles goed los met een nat schuursponsje. Even afspoelen onder de hete kraan en u kunt weer verantwoord eten snijden op de plank.

(van: leukegeit.nl)